No us perdeu la nova publicació de La Confederació: “Aportació del Tercer Sector Social en temps de pandèmia. Premis La Confederació 2021. Edició Especial COVID-19”

Notícies

BlogNotíciesNo us perdeu la nova publicaci...

No us perdeu la nova publicació de La Confederació: “Aportació del Tercer Sector Social en temps de pandèmia. Premis La Confederació 2021. Edició Especial COVID-19”

Us presentem una nova publicació de La Confederació: “Aportació del Tercer Sector Social en temps de pandèmia. Premis La Confederació 2021. Edició Especial COVID-19”, una publicació especial que reconeix el paper fonamental de les entitats socials davant la pandèmia i que és producte resultant de la cinquena edició dels Premis La Confederació. 

 

Els anys 2020 i 2021 han estat complexes, però malgrat totes les dificultats, les entitats socials han estat a primera línia de la pandèmia i, una vegada més, han demostrat la seva capacitat de resiliència. En aquest context és de justícia visibilitzar i reconèixer l’esforç realitzat per adaptar-se a la situació sobrevinguda, mantenint o generant oportunitats per a les persones, especialment pels col·lectius en situació de més vulnerabilitat, creant nous serveis i productes per donar resposta a les noves necessitats socials i impulsant transformacions organitzatives o noves maneres de treballar.

La publicació ha estat elaborada a partir de l’aportació de persones que, des de diferents dimensions i mirades, fan que els Premis La Confederació siguin un projecte plenament consolidat al Tercer Sector català. Així doncs queden recollits els texts de reconeixement que fan les màximes autoritats de les tres administracions implicades, amb les paraules del M. Hble. Sr. Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya, l’Excma. Sra. Ada Colau, alcaldessa de Barcelona i de l’Excma. Sra. Núria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona, i naturalment del president de La Confederació empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, Joan Segarra.

 

La publicació també recull reflexions fetes per algunes persones que formem el jurat dels Premis, i els testimonis dels veritables protagonistes: les entitats.

Hi trobareu les reflexions dels següents membres del jurat:

  • Ariadna Manent González, directora adjunta de la Fundació El Maresme, “La gestió interna i suport als equips”.
  • Assumpció Ros i Florenza, gerent de la Fundació Santa Susanna i vicepresidenta de FEATE, “La transformació dels serveis per adaptar-los al nou context”.
  • Xavier Godàs Pérez, sociòleg i especialista en moviments socials i teoria sociològica, “La generació de nous productes i serveis per atendre les necessitats de les persones”.
  • Itziar Ruedas Retuerto, responsable de polítiques d’igualtat de PIMEC,  “Les tecnologies al servei de les persones”.
  • Fina Rubio Serrano, activista i experta en equitat de gènere la perspectiva de gènere, “La perspectiva de gènere”.
  • Fidel Masreal Tudurí, periodista d’El Periódico de Catalunya, “Les xarxes comunitàries i de suport mutu”.

 

I també, com us dèiem, la veu de les entitats i de les seves usuàries, que són, en definitiva les veritables protagonistes de la publicació i dels nostres Premis.

Per part de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec, entitat guardonada per la iniciativa  “Xarxa d’entitats socials 2021: resposta comunitària a l’emergència social produïda per la crisi de la COVID-19”, l’emotiu testimoni de dues usuàries, mare i filla. Per part de la Fundació Espigoladors, guardonada per la seva iniciativa “Conserves que cuiden”, recollim el testimoni de l’Anna Cornudella Giral, tècnica de projectes de la fundació. De la Fundació Solidança, entitat guardonada per la seva iniciativa “Re-connec@t”, ens escriu un treballador, en Valois Arnaldo Escalona, tècnic-reparador d’aparells informàtics, i per últim recollim el testimoni de na Joana Illa Girona, sòcia treballadora i responsable àrea de personal de Reflexes sccl, entitat guardonada per la seva iniciativa “Reflexes confinats”.

 

Esperem que gaudiu de la lectura d’aquesta publicació, que volem, a l’hora, que serveixi d’homenatge a totes les entitats socials del país. Moltes gràcies a totes.