Premis La Confederació 2019

HomeQuè femPremis La ConfederacióPremis La Confederació 2019

Premis La Confederació 2019

Què femPremis La ConfederacióPremis La Confederació 2019

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona CCCB, 18 de setembre de 2019

Categories reconegudes

Governança Democràtica

Iniciatives que, des d’una perspectiva organitzacional interna, fomenten la governança democràtica en una de les dimensions següents:

Models organitzatius alineats amb els sistemes de governança participativa, que promouen la implicació dels grups d’interès interns en la presa de decisions i articulen mecanismes de participació en els òrgans de govern.

Experiències de participació de persones usuàries en la definició dels serveis

Transformació Social

Iniciatives transformadores per la millora de la qualitat de vida de les persones i amb un elevat component de retorn social a través de la prestació de serveis en una de les dimensions següents:

Innovació en nous productes i serveis a les persones, amb una incidència destacada en la transformació de la societat.

Experiències transformadores amb alt impacte en la comunitat.

Candidatures Presentades

Un total de 41:

  • 13 en la categoria de Governança Democràtica
  • 28 en la categoria de Transformació Social

Iniciatives guanyadores

Governança democràtica

Models organitzatius:  “Resiliència i bon govern” | Federació Catalana del Voluntariat Social (FCVS), per suposar un canvi en profunditat del model de govern de la federació, superant les dificultats afegides d’implicar a les diferents entitats i grups d’interès al territori.

Experiències de participació de persones usuàries: “La co-gestió al Servei d’Assistència Personal. Una aposta de futur ” | ECOM,  pel rigor i la innovació en la metodologia, l’impacte real en la participació, autonomia i capacitat de decisió de les persones amb discapacitat, i per la gran replicabilitat de la proposta.

Transformació social

Innovació en nous productes i serveis:  “Gestionar un equipament municipal emblemàtic des d’un Centre Especial de Treball”  | Fundació privada Ilersis, per la innovació aportada en la gestió d’un equipament públic emblemàtic, amb un gran impacte en la visibilització i normalització del col·lectiu i en la sensibilització social, i per suposar una aposta per la cooperació públicoprivada en la gestió de serveis.

 

Experiències transformadores amb alt impacte en la comunitat: “AMIT, Aprenc, M’Implico i Treballo. Acompanyament a la inserció laboral dels adolescents i joves migrats sols” | Eduvic SCCL, per donar resposta a una emergència social, trencant amb visions i prejudicis presents a la societat, treballant per la integració social i laboral dels joves migrats sols.

Menció especial del jurat per la Fundació Espigoladors i la seva iniciativa “L’Espigolament, una eina de transformació social” per suposar un canvi de mirada que trenca amb el model assistencialista en la distribució d’aliments, fent a les pròpies persones protagonistes, treballant en xarxa i fent territori, i apostant per nous paradigmes com l’economia circular i la sostenibilitat.

Recull de bones pràctiques
Premis 2019

Recull d'iniciatives presentades 2019

Recull d'iniciatives presentades 2019

8108 Descàrregues

Composició del Jurat

Sra. Elena Freixa Rubio | Cap de la secció Societat del Diari Ara

Sra. Ester Vidal Pujol-Xicoy | Directora de Serveis d’Economia Cooperativa, Social i Solidària, Ajuntament de Barcelona

Sr. Francesc Hernández Torres | Cap del Servei de l’Acció Social, Diputació de Barcelona

Sra. Francina Alsina Canudas | President de la Taula del Tercer Sector de Catalunya

Sra. Itziar Ruedas Retuerto | Responsable d’Igualtat i Immigració de PIMEC

Sr. Joan Segarra i Ferran | President de La Confederació

Sr. Joaquim Sabater Famades | President de l’Observatori del Tercer Sector

Sr. Quim Brugué Torruella | Catedràtic de Ciència Política a la Universitat de Girona

Sra. Roser Hernández Gurrera | Subdirectora General d’Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i Autoempresa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya

Sra. Teresa Crespo Julià | Impulsora Projecte Lliures

Galeria fotogràfica de l'acte de lliurament de Premis La Confederació 2019

L’acte va comptar amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, MH. Sr. Quim Torra i Pla, que va mostrar el seu agraïment i felicitació a totes les candidatures que s’hi van presentat referint-s’hi com una “una mostra de la vitalitat, del compromís i de la capacitat de projectar, de pensar i imaginar del teixit associatiu del país”.

A l’acte també van participar la comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona, Sonia Fuertes i la Coordinadora d’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona, Teresa Llorens.

Suports

Amb el suport de:

Promou:

Amb el finançament de: