La Confederació va iniciar, l’any 2017, de la ma de la Xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDIPAS), el Programa de gestió del canvi pel foment de l’equitat de gènere al Tercer Sector Social de Catalunya. Actualment el programa el lidera La Confederació, amb la col·laboració del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.
Aquest programa consta de 4 línies d’actuació:
LINIA D’ACTUACIÓ 1.
GENERACIÓ DE CONEIXEMENT I ANÀLISI DE DADES
Sense disposar de dades no es pot conèixer quina és la situació del sector i promoure accions de millorar. És per això que una linia d’actuació clau del Programa és la generació de coneixement amb perspectiva de gènere sobre l’ocupació que genera el Tercer Sector Social de Catalunya. 
Informe 2019 “L’ocupació en el Tercer Sector Social de Catalunya des de la perspectiva de gènere”

Informe 2018 “L’ocupació en el Tercer Sector Social de Catalunya des de la perspectiva de gènere”
LINIA D’ACTUACIÓ 2.
ELABORACIÓ D’EINES I RECURSOS ÚTILS PER LES ENTITATS
Des de l’inici del Programa s’han elaborat diversos documents d’utilitat per les entitats que volen aprofundir en l’anàlisi de l’equitat de gènere a les organitzacions del Tercer Sector Social de Catalunya. 
Guia de gestió del canvi pel foment de l’equitat de gènere al Tercer Sector Social de Catalunya

Eina d'autodiagnosi pel foment de l'equitat de gènere al Tercer Sector Social de Catalunya
LINIA D’ACTUACIÓ 3.
ACOMPANYAMENTS ESPECIALITZATS
S’ofereixen acompanyaments personalitzats i especialitzats a entitats del Tercer Sector Social que vulguin generar canvis i millores en aquesta matèria, a través de convocatòries obertes de participació. Des de l’inici del Programa l’any 2017, s’han beneficiat d’aquests acompanyaments les següents entitats:
- Fundació Privada Germina (Badalona)
- Associació de Cardiopaties Congènites i Fundació Coravant (Barcelona)
- Can CET (Badalona)
- Associació Entrem-hi (Vilafranca del Penedès)
- Creu Roja (Barcelona)
- La Fàbric@, SCCL (Barcelona)
- Plataforma Educativa (Girona)
- Club d’avis Les Saleses (Barcelona)
- Fundació Idea (Sabadell)
- Cooperativa de Lleure Quàlia (Tàrrega)
- Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral (Barcelona)
- Fundació Servei Gironí de Pedagogia Social, SER.GI (Girona)
- Associació Diversitat Funcional d’Osona (Vic)
LINIA D’ACTUACIÓ 4.
ACCIONS DIVULGATIVES I DE SENSIBILIZACIÓ
Realització de tallers pràctics, cicles de debat i reflexió, o altres actuacions de sensibilització pel foment de l’equitat de gènere al Tercer Sector Social de Catalunya. L’any 2022 vàrem realitzar 5 tallers, des del juliol fins a l’octubre. 2 de presencials sobre “Claus de la bretxa salarial de gènere: desmuntant mites i creences”, a Barcelona, i 3 de virtuals, sobre “Estratègies de conciliació i bretxa salarial de gènere: binomi per a la reflexió” i “Estils de lideratge i bretxa salarial de gènere dins del Tercer Sector”.
Jornada (setembre 2022): “La bretxa salarial de gènere al Tercer Sector Social: mites i realitats”.
Inclou la presentació de l’estudi: “Els factors determinants de la bretxa salarial de gènere al Tercer Sector Social de Catalunya”
El 2020, es va realitzar el Cicle “Els treballs de les dones en temps de Covid-19”: tres sessions per conèixer, debatre i reflexionar conjuntament sobre l’impacte de la pandèmia en perspectiva de gènere. Amb la voluntat de posar a disposició les ponències i reflexions generades al voltant d’aquesta qüestió, us posem a disposició els vídeo del Cicle.
Impacte de gènere de la Covid-19. Contextualització i reptes.
Amb Sara Moreno, professora de Sociologia de la UAB i Especialista en temps, treball i gènere.
6 de novembre de 2020
Teletreball amb perspectiva de gènere
Amb Sara Berbel, gerent municipal de l’Ajuntament de Barcelona; Alexis Serra, director de l’Oficina per a la Reforma Horària de la Generalitat de Catalunya; i Beatriz Castillo, responsable de RSE i comounicació de la Fundació Joia.
10 de novembre de 2020
Impacte de la Covid-19 en les dones del Tercer Sector Social
Amb Montse Fernández, professora de la UPC i experta en Tercer Sector; Laia Grabulosa, directora de La Confederació; i Fina Rubio, presidenta de DDIPAS.
30 de novembre de 2020
Voleu conèixer millor el Programa?
