Anuari 2023. Radiografies del Tercer Sector Social de Catalunya

Anuari 2023. Radiografies del Tercer Sector Social de Catalunya

La Confederació, com a associació empresarial representativa i transversal del tercer sector social de Catalunya, va posar en marxa, l’any 2014, l’Anuari de l’Ocupació, un  projecte estratègic, amb una clara voluntat de continuïtat, amb la finalitat última de conèixer – de forma àgil, sistemàtica i periòdica – l’estat de situació i l’evolució de l’ocupació en el sector no lucratiu de serveis socials i d’atenció a les persones.

Continuant amb la necessitat de saber quina és la realitat i l’estat de la qüestió del sector, us presentem l’Anuari 2023. Radiografies del tercer sector social a Catalunya.  La seva funció bàsica és analitzar i conèixer l’estat i evolució del tercer sector social de Catalunya per contribuir a la seva millora. En aquest context es considera primordial seguir treballant en l’anàlisi i l’evolució d’aquest impacte en les diferents dimensions de les organitzacions socials i poder continuar amb la tasca d’incidència política amb l’objectiu de millorar l’estat del Tercer Sector Social a Catalunya.

L’any 2021, després de la pandèmia, el format d’anuari va canviar pel format radiografia, amb la voluntat d’optenir dades de manera més àgil i precisa: com una fotografia de l’estat actual de les entitats socials, des de diferents dimensions de les organitzacions. 

Les radiografies es realitzen mitjançant enquestes, independents entre si, amb un formulari específic accessible, breu i concís. Les dades extretes i analitzades es convertiran en una radiografia, fotografia, com deiem, de les diferents dimensions de les entitats socials, com per exemple l’ocupació, equitat de gènere, etc.

En aquesta ocasió, es realitza una sola enquesta on s’aborden tres temàtiques d’interès. En els tres casos, les preguntes s’han seleccionat quirúrgicament per abordar els aspectes clau de cadascuna de les temàtiques de forma breu i concisa.

Les tres temàtiques d’anàlisi de l’edició d’enguany són:

  1. Dades d’ocupació relatives al 2022
  2. Fonts de finançament de les entitats
  3. Subvencions amb fons Next Generation
RESULTATS | Radiografia 1. Ocupació

Ja pots conèixer els resultats de la primera radiografia de l’Anuari 2023.

Moltes gràcies a totes les entitats que aportant les vostres dades heu contribuït a conèixer la situació del conjunt del sector.

Anuari 2023 | Radiografia 1 | Ocupació

186.75 KB 49 Descàrregues
RESULTATS | Radiografia 2. Fonts de finançament

Ja pots conèixer els resultats de la segona radiografia de l’Anuari 2023.

Moltes gràcies a totes les entitats que aportant les vostres dades heu contribuït a conèixer la situació del conjunt del sector.

RESULTATS 3. Fons Next Generation

Ja pots conèixer els resultats de la tercera radiografia de l’Anuari 2023.

Moltes gràcies a totes les entitats que aportant les vostres dades heu contribuït a conèixer la situació del conjunt del sector.

L’Anuari 2023. Radiografies del Tercer Sector Social de Catalunya és una iniciativa impulsada per La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, amb el suport de la Direcció General d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives de la Generalitat de Catalunya, i elaborada per iLabSo, SCCL.