Els agents socials i econòmics d’atenció a la gent gran exigeixen la revisió d’uns pressupostos que cronifiquen l’infrafinançament en el sector

Notícies

BlogNotíciesEls agents socials i econòmics...

Notícies

BlogNotíciesEls agents socials i econòmics...

Els agents socials i econòmics d’atenció a la gent gran exigeixen la revisió d’uns pressupostos que cronifiquen l’infrafinançament en el sector

Els agents socials i econòmics del sector d’atenció a la gent gran expressen la seva total disconformitat a la proposta de finançament presentada pel Govern i en Comú Podem i destinada al sector d’atenció a la dependència i discapacitat, valorada en 90 milions d’euros d’increment pels propers quatre anys.

Segons les darreres informacions vinculades als pressupostos de la Generalitat de Catalunya per aquest any 2020, es preveuen increments significatius en altres àrees estratègiques vinculades a polítiques socials. Els pressupostos contemplen un increment de 3.000 milions respecte els darrers comptes aprovats, dels quals un màxim de 15 milions es podrien destinar a l’atenció a la gent gran, el que significa dedicar menys d’1 euro al dia per persona en residència assistida, el recurs majoritari entre les persones grans en situació de dependència.

S’ha de recordar que des del 2017, les organitzacions sotasignants venen manifestant l’infrafinançament i l’oblit de les administracions envers un sector imprescindible en la nostra societat, i més en una perspectiva de sobre envelliment acusat.

Els objectius del manifest presentat al 2017 segueixen vigents:

· Garantir la qualitat i l’equitat en l’atenció a la gent gran.

· Millorar les condicions laborals dels professionals.

· Garantir la sostenibilitat del sector d’atenció a la gent gran.

Tot i les negociacions mantingudes durant aquests tres anys amb els successius governs, veiem amb sorpresa i gran decepció com s’ha passat d’una proposta inicial de 300 milions en el full de ruta dels agents socials i econòmics a una proposta de pressupost del Govern d’un màxim de 90 milions pels propers quatre anys.

Som un sector socialment estratègic que en els darrers dotze anys ha patit una situació d’infrafinançament que obliga a mantenir uns salaris molt ajustats que fan que el sector no sigui atractiu per a la gran majoria de professionals.

Com a agents socials i econòmics del sector, demanem al Govern i a en Comú Podem que rectifiquin la proposta presentada i que reprenguin la proposta de full de ruta valorada en 300 milions, que permetrà ajustar-se a les necessitats de la societat i que alhora permet garantir la qualitat i l’equitat en l’atenció a la gent gran, millorar les condicions laborals dels professionals i garantir la sostenibilitat de les empreses i les entitats.

  • Associació Catalana de Recursos Assistencials
  • Centres Socio-sanitaris Catòlics de Catalunya
  • Comissions Obreres
  • Consorci de Salut i Social de Catalunya
  • La Confederació
  • La Unió Catalana d’Hospitals
  • Unió General de Treballadors
  • Unió de Petites i Mitjanes Residències
Tags: No tags