Apunts654C.Els imperdibles de La Confederació: “Del desenvolupament a la justícia global: un canvi de paradigma per fer front als reptes socials i globals” amb Montse Santolino

Notícies

BlogNotíciesApunts654C.Els imperdibles de ...

Apunts654C.Els imperdibles de La Confederació: “Del desenvolupament a la justícia global: un canvi de paradigma per fer front als reptes socials i globals” amb Montse Santolino

Al cicle “Apunts654C.Els imperdibles de La Confederació” parlarem amb Montse Santolino, periodista i responsable de comunicació i coordinadora de la Lafede.cat, la Federació Catalana d’Organitzacions per a la Justícia Global. 

El proper dijous 27 d’abril, doncs, de 9.30 a 10.45 hores, reflexionarem i conversarem sobre la Justícia Global i els seus vincles amb el Tercer Sector Social amb la periodista i comunicadora Montse Santolino. La Montse Santolino té més de vint anys d’experiència professional al sector, és formadora i consultora en comunicació organitzacional des de la perspectiva de la comunicació per a la transformació social, i és especialista en narratives transformadores. Col·labora en diferents mitjans de comunicació, i és activista de base de múltiples causes. 

Amb el títol “Del desenvolupament a la justícia global: un canvi de paradigma per fer front als reptes socials i globals” Santolino ens parlarà de la transformació i evolució de conceptes com ONGD i desenvolupament, propis dels 80 i 90, i superar idees preconcebudes sobre la cooperació i el treball de defensa dels drets humans, entre d’altres. sobre el rol que desenvolupen les organitzacions que treballen per a la justícia global, els valors comuns i compartits amb les entitats del Tercer Sector Social i la complementarietat entre elles. 

Lafede.cat treballa activament per aconseguir la justícia global i l’erradicació de les desigualtats a tot arreu, a altres llocs del món i a casa nostra, mitjançant la cooperació al desenvolupament, la defensa i promoció dels drets humans i el foment de la pau. I ho fan convençuts de la importància d’estrènyer llaços amb les entitats del Tercer Sector Social. Recollint les paraules de la ponent, “sempre hem compartit temes comuns, com els drets humans universals (atenció sanitària i psicosocial, pobresa, sensellarisme, etc.) i d’altres temàtiques que ens són properes, com la incidència política centrada en el pressupost o els nous models de governança feminista.

 

INFORMACIÓ BÀSICA

TÍTOL | “Del desenvolupament a la justícia global: un canvi de paradigma per fer front als reptes socials i globals”

QUAN | dijous 27 d’abril de 2023, de 9.30 a 10.45 hores 

PERSONES DESTINATÀRIES | Persones vinculades al Tercer Sector Social

MODALITAT VIRTUAL

Sessions exclusives per a persones vinculades a organitzacions del Tercer Sector Social. En cas d’exhaurir-se les places tindran prioritat les persones vinculades a les organitzacions sòcies de La Confederació i les seves entitats de base. Aquesta sessió no té cost per a les persones assistents.