Més de 150 persones participaran a les càpsules sobre igualtat retributiva. Places exhaurides!

Notícies

BlogNotíciesMés de 150 persones participar...

Notícies

BlogNotíciesMés de 150 persones participar...

Més de 150 persones participaran a les càpsules sobre igualtat retributiva. Places exhaurides!

Més de 150 professionals del Tercer Sector Social participaran a les dues càpsules programades “Posa’t al dia en igualtat retributiva”. Les places estan exhaurides!

Aquestes dues sessions, previstes per l’11 i el 26 de maig, estan coorganitzades per La ConfederacióFundació Pimec i PIMEC, i tenen com a objectius donar a conèixer les principals obligacions que existeixen actualment en matèria d’igualtat retributiva entre dones i homes, i facilitar eines que ajudaran a orientar la detecció i correcció de possibles desigualtats.

En 2015, l’ONU va aprovar l’Agenda 2030 sobre el Desenvolupament Sostenible, una oportunitat perquè els països i les seves societats emprenguin un nou camí amb el qual millorar la vida de tots, sense deixar a ningú enrere. L’Agenda inclou 17 objectius i metes que s’han d’assolir per 2030.  

Amb relació al tema que ens ocupa, les Nacions Unides han establert a la meta 8.5 (ODS 8) assolir la igualtat de remuneració per al treball d’igual valor. Tant a l’àmbit estatal mitjançant la Llei orgànica 3/2007, per a la igualtat efectiva de dones i homes com a Catalunya d’acord amb la Llei 17/2015, d’igualtat efectiva de dones i homes, es preveu que s’ha de garantir el compliment del principi d’igualtat retributiva així com promoure la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques empresarials amb impacte en la retribució del personal, i establir mecanismes perquè les empreses hagin d’adoptar mesures per a diagnosticar i eliminar la bretxa salarial i per a fixar retribucions i complements de manera transparent i amb perspectiva de gènere.

Les càpsules aniran a càrrec d’Itziar Ruedas, Responsable de Polítiques d’Igualtat de Pimec, amb el següent contingut:

 

 Contextualització sobre mercat de treball i l’impacte que té en la bretxa salarial

 Qüestions clau del marc jurídic actual: RD 901/2020 i RD 902/2020 

Eines i recursos pràctics per a l’elaboració del registre retributiu 

Twitter
LinkedIn