La captació i retenció del talent a l’Economia Social i Solidària: nova temàtica de DiesInnoBA de Barcelona Activa

Notícies

BlogNotíciesLa captació i retenció del tal...

La captació i retenció del talent a l’Economia Social i Solidària: nova temàtica de DiesInnoBA de Barcelona Activa

Actualment, el mercat laboral fa front a reptes rellevants pel que fa a la retenció i captació de talent relacionat amb un canvi generacional i noves metodologies de treball, entre d’altres. Quins són els reptes per les organitzacions d’economia social per a la captació i retenció del talent? Hi trobem diferències per sectors? Quines estratègies s’estan desenvolupant? Quins casos i exemples ens poden servir d’inspiració?

Durant els propers mesos, la programació d’activitats de DiesInnoBA de Barcelona Activa se centrarà en donar-vos possibles respostes a aquestes preguntes, oferint-vos diversos espais per reflexionar conjuntament i visibilitzar pràctiques innovadores. 

A la primera sessió, el 21 de febrer, a les 18h, a InnoBA Ca n’Andalet, podreu fer un primer  contacte amb la temàtica a partir d’un diàleg entre persones expertes. La ConversESS tractarà les Singularitats de l’ESS i els reptes actuals i està recomanada especialment per totes les empreses i entitats de l’economia social i solidària (ESS) que teniu la necessitat de captar i retenir talent i busqueu com millorar-hi.

Les dues sessions següents, dos Laboratoris, se centraran a especificar les eines i experiències de la captació i la retenció del talent.

D’una banda, el 13 de març, a les 11h, a InnoBA Ca n’Andalet, us presentarem exemples de Plataformes digitals en un mercat de treball sostenible, eines de captació de talent que connecten les necessitats de les organitzacions de l’ESS amb els requisits de les persones treballadores.

D’altra banda, el 10 d’abril, a les 11h, també a InnoBA Ca n’Andalet, ens centrarem en la vessant de retenció: Com retenim el talent? Intercanvi d’experiències. Treballareu sobre models de treball o d’organització i coneixereu d’altres afegits que podeu oferir des de les organitzacions per aflorar el talent propi.