La història dels primers 50 anys d’ECOM recollida en un llibre testimonial

Notícies

BlogNotíciesLa història dels primers 50 an...

La història dels primers 50 anys d’ECOM recollida en un llibre testimonial

L’entitat ECOM, la suma de la Federació ECOM (creada el 1971) i la Fundació ECOM (creada el 2007), ha publicat un llibre digital interactiu, que properament estarà disponible també en castellà, que recull els seus primers 50 anys d’història. 

En motiu del 50è aniversari de la Federació ECOM, commemorat el 2021,  es va engegar una iniciativa per elaborar un llibre on es recollís la història dels primers 50 anys d’questa entitat, una història que va paral·lela a la de l’evolució del col·lectiu de persones amb discapacitat física i/o orgànica en l’àmbit estatal i, més en concret, a Catalunya.

La producció d’aquesta publicació digital interactiva, que porta per títol ’50 anys. Juntes pels nostres drets. La història de la Federació ECOM’, ha estat col·laborativa, i s’ha comptat amb la participació de vint-i-cinc persones que han tingut relació amb ECOM en algun moment al llarg de la seva història o que són referents de l’àmbit de la discapacitat, que han fet escrits basats en les seves vivències i testimonis personals.

Complementen aquests escrits amb testimonis personals, un recull d’alguns retalls de premsa dels primers anys de la Federació ECOM i d’alguns dels moments més significatius de la història del col·lectiu, com va ser la tancada al SEREM (Servicio de Rehabilitación de Minusválidos) de l’any 1977; un recull fotogràfic de l’activitat de la federació durant aquests 50 anys, i una taula cronològica on es detallen, en paral·lel, els fets i les aportacions més rellevants de la Federació ECOM en relació a l’evolució del col·lectiu de persones amb discapacitat i les polítiques públiques al nostre país. En total prop de 150 pàgines on es mantindrà viva la història d’aquesta federació.

La coordinació de la publicació ha estat a càrrec de la periodista Laia Serra, la responsable de Comunicació d’ECOM, Sílvia Riu, i Guillermo Amellugo, coordinador del 50è aniversari de la Federació ECOM.