Les eleccions del 23 de juliol i els drets socials: a debat amb les candidates al Congrés a ECAS

Notícies

BlogNotíciesLes eleccions del 23 de juliol...

Les eleccions del 23 de juliol i els drets socials: a debat amb les candidates al Congrés a ECAS

“Què faran els partits catalans en defensa dels drets socials?”

Amb aquest títol des de La Confederació hem  participat al debat electoral organitzat per ECAS, a la seva nova seu al SocialHub de Barcelona.

Al debat, moderat per la periodista Sandra Vicente, hi han participat les següents polítiques, que es presenten a les eleccions del proper diumenge 23 de juliol al Congrés dels Diputats de l’Estat: 

  • Per ERC, la Sra. Pilar Valluguera, advocada. diputada al Congrés per ERC. Va ser regidora ponent de dona i drets civils a l’Ajuntament de Barcelona.
  • Pel PSC la Sra. Sònia Guerra, historiadora, diputada al Congrés pel PSC i especialista en polítiques socials i de gènere.
  • Per JUNTS la Sra. Pilar Calvo, periodista i diputada al Congrés fins el maig de 2023, on va ser membre de la Comissió de Cultura i Esport.  
  • Per Sumar En Comú Podem la Sra. Laura Campos, candidata per Sumar En Comú Podem al Senat per Barcelona. 
  • Per la CUP, la Sra. Laure Vega, candidata al Congrés per Barcelona. Ha militat en diversos col·lectius culturals, feministes i antifeixistes. Des del 2021 és membre del Consell Assessor de la Generalitat de Catalunya per implementar la renta bàsica universal.

El debat, presentat per Rosa Balaguer, vocal d’Incidència d’ECAS, i ha comptar amb una ronda inicial d’intervencions on s’han abordat els principals temes de l’agenda social: habitatge, risc d’exclusió, polítiques i lleis laborals (SMI), l’Ingrès Mínim Vital, la Llei dextrangeria i les polítiques d’immigració i altres prioritats en clau de cohesió social, per mirar d’esbrinar on posen l’accent els partits polítics convidats a l’hora d’afrontar el risc de fractura social per les fortes desigualtats i el clima de crispació que atia actituds discriminatòries.

A la fila zero del debat hi han estat presents diverses entitats, com la Taula, representada per la seva presidenta Francina Alsina, la CONFAVC, o la Fede.cat, a banda del president de La Confederació Jordi Roman. 

Ha tancat l’acte la Mariona Puigdellívol, directora d’ECAS. 

Les polítiques assitents al debat, amb en Xavier Puig d’ECAS, Jordi Roman, president de La Confederació, Francina Alsina, presidenta de la Taula i la Sandra Vicente, periodista i moderadora del debat.