Empreses i entitats de colònies xifren les pèrdues per la Covid en més de 50 milions d’euros i estimen que calen 80 milions en ajuts per rescatar el sector

Notícies

BlogNotíciesEmpreses i entitats de colònie...

Empreses i entitats de colònies xifren les pèrdues per la Covid en més de 50 milions d’euros i estimen que calen 80 milions en ajuts per rescatar el sector

Les tres organitzacions patronals del sector del lleure i de les cases de colònies (ACELLEC, ACCAC i La Confederació) han elaborat un estudi per avaluar l’impacte que ha tingut el Covid sobre aquesta activitat econòmica. L’estudi reflexa que l’activitat de les empreses del sector ha caigut en un 90%, fet que ha provocat una davallada del volum de facturació de l’entorn dels 210 M d’euros i unes pèrdues de més de 50M d’euros.

L’informe elaborat per les tres entitats conclou que si no es reverteix l’actual situació es posarà en perill de manera imminent un sector essencial per al model educatiu català, que aporta valor afegit al sistema de formació reglada i ha esdevingut al llarg dels anys un pilar bàsic per als processos de creixement i aprenentatge d’infants i joves, i essencial, també, per a les dinàmiques econòmiques dels entorns locals i rurals. El sector és, al mateix temps, un motor econòmic per als entorns locals, dinamitzador del medi rural i nínxol d’ocupació per a més de 4.000 treballadors, molt majoritàriament joves i dones de mitjana edat, franges de població especialment afectades per l’atur.

 

Els ajuts que s’ha concedit fins al moment, tot i que són ben rebuts i agraïts, amb prou feines superen el 5% de l’estimació de pèrdues, i el sector considera, per tant, que són del tot insuficients. Reclamem, doncs, una injecció d’entre 50 i 80 milions d’euros per compensar les pèrdues generades pel tancament i les restriccions imposades durant la crisi sanitària.

L’estudi conclou que el sector de les instal·lacions juvenils requereix una primera ajuda urgent i immediata d’entre 50 i 55 milions d’euros per compensar les pèrdues generades fins ara. En funció de com evolucioni la pandèmia a principis de 2021 la situació podria agreujar-se, fent necessari un segon paquet d’ajudes d’entre 25 i 30 milions d’euros més per compensar la pèrdua de l’activitat durant la primavera de l’any vinent.

 

Tags: No tags