Nova sessió dels Apunts654C: “El Tercer Sector, entre la dimensió comunitària i l’Estat” amb Xavier Godàs

Notícies

BlogNotíciesNova sessió dels Apunts654C: &...

Nova sessió dels Apunts654C: “El Tercer Sector, entre la dimensió comunitària i l’Estat” amb Xavier Godàs

Ja són 10 sessions dels “Apunts654C. Els imperdibles de La Confederació”! El vostre, nostre, espai fresc i innovador que dona una nova mirada sobre el Tercer Sector Social. Una mirada externa que ens fa sortir de la nostra quotidianitat, que en fa reflexionar, millorar i créixer com a sector. Hi han passat expertes que ens han parlat, sempre des de la mirada del Tercer Sector Social, de comunicació, de cohesió social i reactivació econòmica, d’Economia Social i Solidària, de la cultura de la pau o de l’encaix del sector amb els mitjans de comunicació, entre d’altres. 

El proper dijous 25 de novembre, com sempre de 9.30 a 10.45 hores, parlarem de “El Tercer Sector, entre la dimensió comunitària i l’Estat”, amb en Xavier Godàs.

En Xavier Godàs Pérez és un sociòleg expert en moviments socials, col·laborador d’ ESADE en la docència de la matèria de sociologia, professor a la Universitat de Barcelona (1998-2003), ha treballat 16 anys a l’administració pública (2003-2019), ex alcalde de Vilassar de Dalt (2011-2019) i actualment és consultor de polítiques públiques com a professional autònom i en col·laboració amb l’empresa Estudis de Qualitat Urbana (EQU) ó. 

El clima polític a Catalunya advoca acríticament per la gestió directa de serveis públics, aspecte que inclou l’àrea de l’acció social. En aquest context, quan es parla de coproducció en la configuració de polítiques públiques es prenen de referència les comunitats, però s’obvien les estructures d’intermediació entre aquestes i l’administració pública, l’activitat de les quals sovint s’orienta al bé comú i en aquest sentit generen béns públics. L’objectiu de la sessió és mostrar que el Tercer Sector té vocació pública i és un agent innovador en polítiques públiques. En conseqüència, ha de ser impulsat per l’administració pública en comptes de pretendre substituir-lo.

La inscripció és obligatòria. Tindràn prioritat les entitats del Tercer Sector Social, i en cas d’exhaurir-se les places, les sòcies de La Confederació.