La Confederació en vídeos

25 anys al servei del Tercer Sector Social de Catalunya: La Confederació (1997-2022)

20è aniverari de La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya (1997-2017)

Qui som, què fem (1997)

Actes de lliurament | Premis La Confederació

El 19 d'octubre de 2022 varem celebrar els nostre 25 anys i l'entrega de la sisena edició dels Premis La Confederació. Un video amb cor, un vídeo amb emoció. Moltes gràcies a totes per ser-hi i la nostra enhorabona a les iniciatives guardonades.

Acte de lliurament Premis La Confederació 2021 Reconeixement al compromís, resiliència, adaptació, transformació i innovació de les entitats socials per continuar oferint serveis a les persones amb la màxima qualitat, fent front a la COVID-19.

Acte de lliurament Premis La Confederació 2020 Reconeixement a iniciatives de Governança Democràtica i Transformació Social portades a terme per organitzacions del Tercer Sector Social

Iniciatives guardonades als Premis La Confederació 2022

"Construïm FEDAIA".
Per haver construït al llarg dels anys una sèrie d’espais, presencials i virtuals, aconseguint un altíssim grau de participació d’entitats i treballadores, fent així de FEDAIA una entitat més transparent, democràtica, participativa i col·laborativa.

FEDAIA

"Coop_era".
Per la creació d’una iniciativa d’intercooperació entre entitats de l’economia social i solidària i del cooperativisme agrícola, generant valor afegit en territoris i entorns rurals, donant oportunitats laborals a col·lectius específics, dignificant un sector altament precaritzat.

Actua SCCL

APP “Ella” .
Per la creació d'una app d'abast estatal dirigida a dones en situació de prostitució amb l'objectiu que aquestes puguin accedir a informació sociosanitària, jurídica, psicològica, educativa i laboral rellevant, amb un xat privat per realitzar consultes.
Metges del Món

“Llars El Pas; impulsem llars cooperatives per a jovent en situació vulnerabilitat”.
Per donar resposta a la necessitat d’habitatge del col·lectiu de jovent extutelat, fomentant el seu sentiment de pertinença a la comunitat i trobar un model d’accés a l’habitatge sostenible.
Associació Punt de Referència

Iniciatives guardonades als Premis La Confederació 2021

En aquesta cinquena edició dels Premis La Confederació, el Tercer Sector Social ha volgut guardonar el compromís, resiliència, adaptació, transformació i innovació de les entitats socials per continuar oferint serveis a les persones amb la màxima qualitat, fent front a la COVID-19.
Davant un any excepcional, hem volgut fer uns premis excepcionals, i dedicar la cinquena edició dels Premis La Confederació a visibilitzar l’esforç que han realitzat totes les entitats del Tercer Sector Social i reconèixer experiències innovadores, creatives i valentes per adaptar-se al nou context.

“Xarxa d’Entitats Socials: Resposta comunitària a l’emergència social produïda per la crisi de la COVID-19”.
Per impulsar la col·laboració amb el veïnat i els serveis socials i de salut en l’època de pandèmia: per la creació d’una taula d’entitats socials al barri per fer recerca, recollida, emmagatzematge i distribució d’aliments i altres productes de primera necessitat.

Coordinadora d’Entitats del Poble Sec

“Re-connec@t”.
Per captar i reparar 150 ordinadors i distribuir-los a aquelles famílies que no en disposaven i així combatre l’escletxa digital, especialment entre joves i infants, i fer que aquests poguessin mantenir les seves necessitats educatives durant el confinament. Gran part de les reparacions foren portades a terme per persones en risc d’exclusió, aconseguint així mantenir llocs de feina.

Fundació Solidança

“Reflexes confinats”.
Per la creació d’un espai virtual amb propostes lúdiques, educatives i de cures per millorar la salut emocional de les persones en època de confinament.
i joves migrats sols.

Reflexes SCCL

“Conserves que cuiden”.
Per davant una crisi sense precedents, unir forces amb les xarxes locals i veïnals emergents durant el confinament per distribuir aliments frescos (obtinguts en espigolades als camps) a les famílies amb dificultats i fer conserves al seu obrardor (un espai d’inserció laboral de persones en situació de risc d’exclusió social) i fer-les arribar a persones en situació de precarietat, especialment infants i persones grans.

Fundació Espigoladors

Iniciatives guardonades als Premis La Confederació 2020

"Transformació del model organitzatiu".
Per portar a l'organització cap a la governança democràtica basada en l’autogestió i autorganització.
Fundació Privada El Maresme

"Xarxa d’Intercanvi de Coneixements (XIC)".
Per suposar un gran potencial d’acció comunitària amb alta capacitat d’incidència i impacte social, per apostar per fer créixer la comunitat, des de la reciprocitat i l’aprenentatge horitzontal.

La Troca (Ass. educativa i cultural FORMES)

"Llavors d'oportunitats".
Per generar oportunitats per a persones amb especials dificultats en un territori amb escassos recursos, amb una iniciativa que genera un impacte ambiental positiu que suposa un doble valor afegit
Alba Jussà SCCL

"Riborquestra: espai comunitari".
Per haver construït un espai d’aprenentatge, cultura i educació inclusiva a la comunitat, en un barri amb una realitat diversa a través de la música amb un impacte a llarg termini en la vida comunitària.

Associació Riborquestra

Iniciatives guardonades als Premis La Confederació 2019

"Gestionar un equipament municipal emblemàtic des d'un centre especial de treball".
Per gestionar amb un gran impacte en la visibilització i normalització del col·lectiu i suposar una aposta per la cooperació públicoprivada en la gestió de serveis.

Fundació Privada Ilersis

"Amit, aprenc, m'implico i treballo".
Per acompanyar a la inserció laboral dels adolescents
i joves migrats sols.

Eduvic SCCL

Iniciatives guardonades als Premis La Confederació 2018 i 2017

"Punt Raval". Per la millora de les condicions de vida dels habitants del Raval i la transformació social a través de l’habitatge".
Oasi Urbà

"Serveis funeraris des de l’Economia Social".
Per ser l'única institució no lucrativa que presta serveis funeraris a Catalunya.
Fundació Santa Susanna

Actes i jornades

Jornada “Transformació digital de la formació al Tercer Sector Social: reptes i oportunitats” (Desembre de 2021) 
Jornada “De la contractació pública a l’acció concertada amb la iniciativa social sense afany de lucre” (Barcelona, maig del 2019)

Jornada de la contractació pública a l'acció concertada (1/5)

Jornada de la contractació pública a l'acció concertada (2/5)

Jornada de la contractació pública a l'acció concertada (3/5)

Jornada de la contractació pública a l'acció concertada (4/5)

Jornada de la contractació pública a l'acció concertada (5/5)

Governança Democràtica

Entitats amb swing | Impuls de La Governança Democràtica al Tercer Sector Social

Jornada “És l’hora de la Governança Democràtica” (14/07/2021)

Jornada “És l’hora de la Governança Democràtica” (14/07/2021)

Programa de Gestió del Canvi pel Foment de l'Equitat de Gènere al Tercer Sector

Resum de la fase d'acompanyament a 6 entitats participants el 2019 en el programa 'Gestió del canvi pel foment de l'equitat de gènere al Tercer Sector Social de Catalunya', impulsat per la Xarxa de Dones Directives i Professionals de l'Acció Social (DDiPAS) i La Confederació.

Cicle debats ‘Els treballs de les dones en temps de Covid19’: Debat 1: L'impacte de gènere de la Covid-19

Cicle debats ‘Els treballs de les dones en temps de Covid19’: Debat 2: Teletreball amb perspectiva de gènere

Apunts654C. Els imperdibles de La Confederació

Podeu veure els vídeos de les conferències del cicle “Apunts654C. Els imperdibles de La Confederació”, així com la relació de les ponents i títols de les conferències, clicant el botó