27è Fòrum FEDAIA: obertes les inscripcions!

Notícies

BlogNotícies27è Fòrum FEDAIA: obertes les ...

27è Fòrum FEDAIA: obertes les inscripcions!

Un any més, enguany els dies 25, 26 i 27 d’octubre, FEDAIA, fa el seu tradicional Fòrum. 

La 27a edició del Fòrum FEDAIA es planteja continuar treballant la perspectiva de gènere, aquest any, des de la perspectiva de la sexualitat. Amb el títol “SEXar-nos” ens trobarem per compartir coneixements i aprenentatges i formar part d’aquesta proposta que ens convida a revisar les nostres propis creences i actuacions per millorar l’acompanyament al desenvolupament de la sexualitat infantil i adolescent als serveis de l’entitat.

Per abordar aquest tema, tan extens i complex, s’han definit dos eixos:

  • L’abordatge de la sexualitat des del plaer
  • El trencament dels nostres propis prejudicis com a persones adultes.

Des d’aquesta perspectiva volem trencar amb l’abordatge de l’educació afectiva i sexual des d’una perspectiva biologicista, punitivista i de perillositat i pensar en el desenvolupament sexual d’infants i adolescents des de la perspectiva de Drets. Per això abordarem temes com la sexualitat en la primera infància, el respecte pel propi cos, l’assoliment d’una adolescència lliure de violències masclistes, i coneixerem diferents eines i tècniques per poder millorar i complementar les nostres intervencions.

El Fòrum es dividirà en tres espais, el dimecres 25 d’octubre al vespre, amb un espai cultural i de socialització per trobar-nos les professionals de l’àmbit de l’atenció a la infància i adolescència, un altre espai dijous 26 d’octubre on poder participar d’una xerrada inspiracional i dues taules rodones amb professionals de diversos àmbits i divendres 27 d’octubre, un tercer espai distribuït en diferents territoris, amb tallers vivencials d’educació afectiva i sexual per poder adquirir noves eines i coneixements.

Us convidem a participar, un nou any, d’aquest fòrum amb la intenció de retrobar-nos i compartir experiències, reflexions i formació en relació amb aquest tema que ens genera nous interrogants cada dia a la nostra pràctica professional.